2012 m. lapkričio 29 d., ketvirtadienis

Kandidatų į ministrus reitingas

Daugiau ar mažiau aiškėja, kas per žmogeliai bus tie, nuo kurių mūsų gyvenimas priklausys ateinančius ketverius metus. Ta proga, nedidelis reitingiukas 5 žvaigždučių ribose.




*****

Neverovičius, Linkevičius ir Marčiulionytė

Teisingai prognozavau, kad LLRA suras įspūdingą kandidatą, galintį ramiai ir produktyviai dirbti. Neverovičius puikus energetikos specialistas, dirbęs URM, žmogus, kuris tikrai nepadarytų gėdos nei vienai vyriausybei.

Linkevičius taip pat vertinamas teigiamai visdų politinių jėgų, nors paprastai siejamas su kairiasiais, bet buvo ir Kubiliaus patarėjas. Tarptautinė patirtis milžiniška, todėl turėtų be problemų susitvarkyti su realiai 4-omis pagal svarbą pareigomis valstybėje.

Kažkodėl visiškai netikiu, kad Marčiulionytė bus Kultūros ministrė, bet jeigu taip nutiktų, tai turėtume įspūdingą žmogų, su dideliu autoritetu kultūros visuomenėje ir tarptautine patirtimi.

****

Jukna, Butkevičius

Visada yra teigiamas dalykas, kai ministerijoms vadovauja profesoriai. Nesu žemės ūkio specialistas, bet Juknos CV rodytų, kad jis turėtų susitvarkyti. Gali būti tik atitolęs nuo eilinio ūkininko reikalų.

Butkevičius. Kaip žmogui prikišti neįmanoma nieko. Kaip lyderis ir politikas, pilkokas ir per daug nepastovus. Kompetencijos turėtų turėti, bet stuburo trūkumas gali pražudyti. 

***

Šadžius, Andriukaitis. Mazuronis, Graužinienė, Olekas

Šadžius pražiopsojo  ekonominę krizę, kas nėra gera, bet greičiau jam buvo liepta tai padaryti. Tai aišku meta didžiulį šešėlį, bet išsilavinimas įvairiapusiškas ir jeigu praeis Grybauskiatės testus (bent jau kalbomis jo nesukirsi), gali būti neblogas ministras.

Andriukaitis gali būti pusėtinas ministras, nes užsispyrimo ir ryžto kartais turi net per daug. Jeigu jo kelyje pasitaikys protingi patarėjai, gali būti visai neblogas ministras.

Mazuronis. Architektas, todėl pateikė į savo kėdę. Aišku, reputacija neįspūdinga, bet vertinant su kitais galimais kolegomis, atrodo visai pusėtinai.

Graužinienė. Pinigėlius skaičiuoti moka, o jų vis tiek bus tiek, kiek duos Algirdas Didysis. Turbūt nemokės taip įsiteikti pensininkams, bet bent jau kažką gero nuveikti turi šansų.

Olekas jau dirbo KAM, ir turbūt nebuvo nei labai įspūdingas, nei labai prastas. Padarė keletą diskutuotinesnių sprendimų, bet akivaizdžių nesąmonių - ne. 

**

Sinkevičius, Vėsaitė, Žemaitaitis

Sinkevičius turbūt išgarsėjo Seime tik tuo, kad truputėlį girtuokliavo. Dabar galės parodyti, ką moka. Aišku, gali būti, kad dirbs Achemos naudai, bet nors gerai, kad žurnalistams prisipažino, kad ne viską išmano Susisiekimo srityje, tai jam pridėjo žvaigždutę.

Vėsaitė. Gazprom princesė užsiims truputį kitokia veikla (vien todėl vertėjo atskirti Energetikos ministeriją), todėl labai daug žalos nepadarys. Kad nuverstų kalnus gaivindama ekonomika, netikiu.

Žemaitaitis. Kasi jaunas teisininkas, puikiai žinantis, kaip veikia teismų sistema iš karto išteisina darbo partiją, tuomet, kai aiškėja, kad gali tapti Vidaus reikalų ministru, pasidaro įtartina. Šiaip veikėjas išsilavinęs ir spėčiau, kad moka angliškai - kitaip VU šiais laikais nepabaigsi.

*

Baltraitienė, Bernatonis

Baltraitienė principinga ir gana įdomi kandidatė, bet ne švietimui. Kaip pedagogai myli žmones, kurie ateina neturėdami praktiškai jokio ryšio su švietimu, parodė Žakaitienės istorija. Čia scenarijus galėtų būti panašus. Beje, jos brolis Gentvilas :)

Bernatoniui laikas į pensiją. Teisingumo ministru geriau jau būtų Sabatauskas, o Juozas užsiimtų medžioklėmis, žvejybomis ir memuarais. Spėčiau, kad estiškai kalba geriau negu angliškai.

Taigi, turim visai įdomių kandidatų, turim nevykėlių. Vertinau gana atlaidžiai, Daukanto aikštė bus griežtesnė. Bijau, kad gal net pusė startavusių turi mažas galimybes finišuoti.

Geltonsanpis Facebook'e yra čia


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą