2013 m. balandžio 22 d., pirmadienis

Ką žmonės dirba visą dieną? Ministrų reitingas. Balandis

Tradicinis ministrų topas.



1. (8) Juozas Bernatonis. Iki šiol dirbo tyliai ir ramiai, dabar driokstelėjo - pasiūlė rinkimų reformą. Aišku, ji būtų itin naudinga socdemams, kurie didžiuosiuose miestuose nepopuliarūs, tačiau kita vertus, lietuviai savo sistemos nemyli, todėl bet koks pabandymas vertas diskusijų. Ministras mano, kad reforma paskatintų aktyviau balsuoti jaunimą. Nori sumažinti antsaudų vartojimą ir planuoja imtis pavardžių rašybos.

2. (2) Juozas Olekas. Tapo Vilniaus socdemų vadu. Lankėsi Afganistane, kur aplankė mūsų karius. Gana ramiai reagavo į truputį skandalingą baltarusių naikintuvo skrydį virš Lietuvos. Lankėsi Telšiuose. Pasisako už didesnį Lietuvos vaidmenį NATO.

3. (1) Rimantas Šadžius. Pasisako už bankų sąjungą ES. Teigė, kad euras Lietuvai kainuos 50 milijonų litų. Teigia, kad eurozona stipri. Žada didesnes algas tarnautojams. Nori, kad Lietuva stotų į OECD. Viliasi, kad skolos našta mažės. Pavedė išsiaiškinti, kodėl Lietuva surenka mažai lėšų iš PVM ir akcizų.

4. (3) Rimantas Sinkevičius. Nupirko naujų autobusų viešajam transportui. Teigia, kad avarijos kyla dėl žmonių elgesio, o viena žūtis valstybei kainuoja 1,8 milijono litų. Susitiko su Turkijos ir Baltarusijos kolegomis, RAIL Balticos koordinatoriumi. Saugaus eismo dieną praleido Radviliškyje, dalyvavo LOGIN konferencijoje.

5. (7) Šarūnas Birutis. Bijo, kad kultūra neliktų be ES lėšų. Nori didinti algas savo srities darbuotojams. Dalyvauja ieškant naujos vietos Klaipėdos muzikiam teatrui. Patvirtino darbuotojų kvalifikacijos tobulinimo koncepciją. Buvo Kaune.

6. (5) Jaroslavas Neverovičius. Ramina, kad dėl Visagino atominės bus aišku jau greitai. Žada, kad EK atstovai dalyvaus derybose su Gazprom. Nori, kad ES energetikos politika būtų subalansuota, o sektorius konkurencingas. Švelniai pakritikavo Vėsaitę, dėl jos neapgalvotų pasisakymų. Nenorėjo komentuoti garsiojo Gazprom laiškelio. Apgailestauja, kad ES nebelabai pasitiki Lietuva dėl Iganlinos atominės uždarymo. Buvo susitikęs su rusų ambasadoriumi.

7. (6) Valentinas Mazuronis. Toliau minta skalūnais. Nori tęsti jų žvalgybos konkursą. Tikisi gauti greitą atsakymą dėl Astravo atominės elektrinės poveikio aplinkai. Žavisi ORLEAN Lietuva. Nenori griauti Sabo botelių Preiloje. Tiki draudimo žvejoti ant nesaugaus ledo prasme. Teigia, kad tarp aplinkosaugos inspektorių neliks brakonierių. Žada paprastesnę statybų veiklą. Nutraukia abejotinas ministerijos veiklos viešinimo sutartis.

8. (11) Algimanta Pabedinskienė. Atšventė gimtadienį. Lankėsi Klaipėdoje, Osle ir Kėdainiuose Pabrėžė socialinio dialogo svarbą. Pasisakė už soc. paramos efektyvesnį skirstymą. Sieks lyčių lygybės. Kovos su nedarbu strategija - žiauriai miglota. Dalyvauja skaitymo vaikams akcijoje.

9. (4) Linas Linkevičius. Susilaukė protestų - net ir prie TSPMI. Pasisakė už tiesų ir neįžeidų bendravimą su Rusija. Nemėgsta socialinių tinklų ir LLRA. Teigia, kad visas pasaulis suinteresuotas gerais Lietuvos ir Lenkijos santykiais. Teigė, kad reikia kompromiso su Europos parlamentu dėl ES biudžeto. Buvo JAV, ten JTO pasakojo apie mūsų pirmininkavimą.

10. (9) Vigilijus Jukna Pasisako už draudimo parduoti Lietuvos žemes užsieniečiams pratęsimą. Teigia, kad parama žemės ūkiui turi būti susijusi su rezultatais. Lankėsi Šiauliuose ir Radviliškyje. Iš kosmoo seks, kas netvarko savo ūkių. Pradėjo mokėti nacionalines tiesiogines išmokas. Susitiko su mūsų ambasadoriumi Vengrijoje. Suklaukė kritikos už nepalankias sąlygas žaliajai energetikai.

11. (13) Vytenis Andriukaitis. Net ir jam ateina gerų minčių - siūlo uždrausti vaistų reklamą. Daug kalbėjo apie savo sveikatos sistemos viziją. Atleido dalį SAM darbuotojų. Teigė, kad yra 16 priemonių mažinti alkoholio ir tabako vartojimą. Pagalvos apie galimybes finansuoti bebankrutuojančias ligonines. Užsipuolė ligonių kasas. Skaldo pacientų organizacijas.

12. (14) Dainius Pavalkis. Teigia, kad atvykęs gyventi į Vilnių patyrė kultūrinį šoką. Turi atsarginį variantą, jeigu tektį suvienodinti lietuvių kalbos egzaminą. Nežada išlaikyti lietuviškų mokyklų Lenkijoje, bet pasigyrė, kad duos 400 000 litų. Lankėsi Kėdainiuose, Šiauliuose. Tačiau patys susitikimų dalyviai liko nusivylę, nes ministras į daug klausimų atsakyti nesugebėjo.

13. (12) Dailis Barakauskas. Turi turbūt girčiausius visų laikų vairuotojus. Gentvilas jį palygino su iškamša, liberalai žada interpeliaciją. Atsiėmė pažadą didinti mentų algas. Susirado patarėjų savo partijoje, ir netgi iš FNTT (todėl įkliuvo etikos sargams). Dėl liberalų kaltinimų kreipėsi į prokuratūrą. Teigia, kad policijai trūksta pinigų ir žmonių.

14. (10) Birutė Vėsaitė. Dėl jos energetikos išmanymo šį kartą susinervino tiek Butkevičius, tiek Neverovičius. Kaltino Litexpo vadovus, kad sumažėjo parodų. Atsispyrė konservatorių reikalavimams trauktis, tiesa, ir teisinosi prieš juos. Teigia, kad biurokratija, bendruomenės ir švietimo sistema stabdo investicijas. Opozicija žada interpeliaciją. Birutė teigia, kad nėra Rusijos agentė ir jog Vyraiusybės akys ir ausys atvertos. Lankėsi Druskininkuose.

Blogas Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą