2015 m. liepos 23 d., ketvirtadienis

Trumpa europinio futbolo vasara

Lietuvos klubai turėjo tradicinį europinį sezoną su labai ankstyva pabaiga. Formaliai dar jis vyksta, nes šiandien Trakai kris nuo Apollon arba sukurs šimtmečio stebuklą ir išsigelbės. Daugiau šansų pirmajam scenarijui.



Iš 4 klubų, blogiausia istorija „Kruojos“. Kita vertus, sunku ko nors kito tikėtis. Klubas pavasarį labiau garsėjo skandalais, o ne rezultatais. Žmones, kurie buvo pristatomi kaip esami arba būsimi klubo treneriai vos galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų. Gaila, bet tokia realybė, kad Spyris ar Sūduva turbūt Lietuvai būtų atstovavę garbingiau. Jagiellona yra gana rimti varžovai. Jeigu šiandien Kipre pirmi įmuš, turi puikias galimybes žengti į kitą atrankos etapą. Bendras pakruojiečių rezultatas klaikus. Galima pasidžiaugti tik tuo, kad pirmos rungtynės buvo neblogos.

Atlantas krito taip, kad kovą galima pavadinti garbinga, bet tik tiek. Jų niekas netriuškino. Tačiau šio sezono Atlantas kol kas yra turbūt prasčiausia Sarsanijos eros versija. Yra ir tokių vyrukų kaip Paniukovas, tačiau individualiai stiprūs žaidėjai dar negarantuoja komandinės galios. Atlantas turi didelių problemų A lygoje ir kol kas realu tik kovoti dėl bronzos. Atlanto skriaudikai realu, kad savo Europos žygį baigs šiandien. Pirmose rungtynėse namie minimaliai pralaimėjo Brondby. Šansų aišku, kad yra, bet favoritai danai.

Trakai turėjo puikią pirmą dvikovą, bet nereiktų pamiršti, kad žaidė su Farerų žvejais ir staliais. Kipre magijos nebuvo. Žaidėjams labai trūksta tokio lygio patirties. Viena yra žaisti su skandinavų žvejais, kita su portugalų ar brazilų futbolininkais. A lygoje šiemet Trakai puikūs. Bet pernai panašioje sezono stadijoje jie buvo aukštai, tačiau sezoną baigė be medalių. Apollon turėtų žygiuoti ir į 4 turą, serbai ar azerai neturėtų per daug išgąsdinti.

Žalgiris kovojo ir stengėsi. Ir neatrodė tragiškai, pralaimėjo minimaliai. Dambrausko (foto) taktika susilaukė kritikos. Pirmiausiai dėl to, kad komanda nebuvo kūrybinga puolime. Nyuiadzi, pirmose rungtynėse po keitimo siautėjęs, antrose startavo vietoje Chulos, kuris vienas kūrybingiausių komandoje. Nors rungtynes Malmo baigė su paaugliu vartuose, jis net nebuvo pakankamai patikrintas. Viena daugiausiai problemų keliančių pozicijų yra Vaitkūno kraštas, bet vietoje jo nebuvo išbandytas Slijngard. Ir apskritai, nelabai aišku, kam reikėjo tiek naujokų vasarą, jeigu A lygą galima laimėti ir su senąja gvardija, o naujokai savo šansų turėjo mažai. Visgi, rezultatas neblogas. Ypač atsižvelgiant į tai, kad Malmo pernai buvo Čempionų lygos grupių etape. Žalgiriečiams naudinga tai, kad šiuo metu švedų forma tikrai neįspūdinga. Galbūt baigtis galėjo būti ir liūdnesnė. Švedų laukia Salzburg, turbūt labai lygi kova.

Taigi, Europa Lietuvos futbolui baigėsi vasarą. Ir anksti. Kaip ir beveik visada, su retomis maloniomis išimtimis.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą